content image- 1561031623

De bindweefsel massage

Direct zicht- en voelbare verbetering van uw huidconditie door bindweefselmassage bij schoonheidssalon Human Esthetics.

Bindweefselmassage is een intensieve vorm van massage van diepere huidlagen om de cellen die daar zitten te prikkelen en activeren. Vergelijk dit met wat fitness voor het lichaam doet, maar dan voor de huid. Bindweefsel is steunweefsel dat zich overal in het lichaam bevindt, o.a. rondom organen, gewrichten, spieren etc. Bindweefsel verbindt deze met elkaar en heeft een beschermende en isolerende werking.

Ook hecht bindweefsel de huid en spieren aan elkaar, en in dit gebied kunnen wij veel betekenen met de bindweefselmassage. Bindweefselcellen (fibroblasten) maken collagene en elastine vezels aan die voor stevigheid en elasticiteit zorgen. Bij veroudering neemt de activiteit van fibroblasten af en verslapt de huid.

Met de bindweefselmassage schudden we als het ware deze cellen wakker, en door deze te prikkelen en aan het werk te zetten kunnen we de productie van collageen en elastine actief houden en een flinke handrem op huidveroudering zetten.

Ook zorgt bindweefselmassage voor het losmaken van de huid en de spieren en eventuele verklevingen. Het stimuleert de doorbloeding, wat gunstig is voor de huidcellen. Deze hebben zuurstof en voedingsstoffen nodig uit het bloed om goed te functioneren. En tot slot verbetert het de huidstructuur en is dus zeer geschikt als er sprake is van cellulite.

6/2015: Ik heb in Spanje mijn oudcollega's de "fijne kneepjes" van de bindweefselmassage bijgebracht.

Schoonheidssalon Human Esthetics in Hagestein beschikt over voldoende parkeergelegenheid en is goed te bereiken vanaf Utrecht, Houten, Nieuwegein, IJsselstein, Lexmond, Vianen, Hei- en Boeicop, Everdingen, Zijderveld, Culemborg e.d.
Ik werk uitsluitend op afspraak.