content image- 1561031623

De shiatsu massage

Herstel het balans tussen lichaam en geest door shiatsu massage bij schoonheidssalon Human Esthetics in Hagestein.

Shiatsu-massage herstelt de balans tussen lichaam en geest door de doorstroming van Ki, de vitale levensenergie, te bevorderen.
De oorsprong van de shiatsu-massage ligt in China omdat het principes bevat uit de traditionele Chinese geneeskunde. Shiatsu is een verzamelnaam als het gaat om massage technieken waarbij druk wordt uitgeoefend op bepaalde punten van het lichaam.
Zo heb je binnen de Chinese stromingen de TuiNa massage, accupresuur en accupunctuur. Later is de shiatsu-massage verder ontwikkeld in Japan. De Japanse stromingen zijn medische shiatsu, zen-shiatsu en meridiaan shiatsu.

Tijdens mijn opleiding heb ik de zen-shiatsu geleerd waarbij gemasseerd wordt vanuit onze Hara, het energiecentrum in de onderbuik. Volgens de Shiatsu is de Hara de bron van onze levensenergie Ki dat door het hele lichaam heen stroomt. Op deze energiebanen wordt gewerkt. Tijdens het masseren komen we drukpunten tegen. Drukpunten hebben een energetische werking (energie uitstraling) en kunnen een relatie hebben met de functie van een inwendig orgaan; specifieke huidproblemen of therapeutische klachten.

Los van het feit dat een shiatsu-massage erg ontspannend is, stimuleert het drukken op bepaalde punten verlichting van spierstijfheid, regulatie van het zenuwstelsel, bevordering van de spijsverstering en stimulatie van bloed- en lymfecirculatie. Shiatsu-massage activeert daarmee het natuurlijk herstellend vermogen van het lichaam.

Er wordt tijdens de massage vooraf gekeken naar reflexzones in de huid en problemen op lichamelijk en emotioneel niveau om zo een shiatsu-massage op maat te kunnen geven.

Leuk weetje: Het verschil tussen het Westen en het Oosten
Er is een verschil tussen het anatomisch (westen) en holistisch (oosten) model.
Hier in het westen wordt de mens in stukjes gezien. Uiterlijke schoonheid is daarbij heel belangrijk. Bij onderzoek wordt er gekeken naar de klacht door specialistische analyse waarna er een medicijn wordt voorgeschreven. Waarbij materie dus het uitgangspunt is. Er wordt gekeken naar symptomen om het probleem te verhelpen.
In het oosten daarentegen wordt de mens gezien als geheel en niet in kleine stukjes. Daarbij is innerlijke schoonheid heel belangrijk. Bij onderzoek wordt het hele lichaam onderzocht d.m.v. Yin en Yang analyse, om die in balans te krijgen. Waarbij energie dus het uitgangspunt is. Er wordt gekeken naar de oorzaak om het probleem te verhelpen.

Schoonheidssalon Human Esthetics in Hagestein beschikt over voldoende parkeergelegenheid en is goed te bereiken vanaf Utrecht, Houten, Nieuwegein, IJsselstein, Lexmond, Vianen, Hei- en Boeicop, Everdingen, Zijderveld, Culemborg e.d.
Ik werk uitsluitend op afspraak.